Coaching

Kind & ouder

Kan jouw kind wel wat extra hulp gebruiken?

Je bent er inmiddels achter dat de “standaard aanpak” jouw kind niet verder helpt en je wilt dolgraag weten wat wel werkt. Je wilt je kind blij en ontspannen zien.

Je maakt je zorgen over je kind en je kan niet precies de vinger erop leggen wat erachter zit. Veel voorkomende uitdagingen kunnen zijn: denken dat je het niet kan, moeilijk voor jezelf op kunnen komen, grenzen van jezelf en een ander aanvoelen, aanpassen aan je omgeving, snel verdrietig, te snel of te vaak boos, piekergedachtes, terugtrekken, (faal)angstig, fysieke stress/onrust, opstandig, met minder plezier naar school gaan, slecht slapen, gepest worden of pesten, AD(H)D of kenmerken daarvan, chronische ziekte, hoogbegaafd.

Coaching

Kind & ouder

Persoonlijke begeleiding voor kind en ouder.

Lees verder→

Jongeren

Zelf de regie pakken over je brein, hoe tof is dat.

Lees verder→

Volwassenen

Werk aan steeds meer rust in je hoofd en lijf.

Lees verder→

Jij bent precies de juiste ouder voor je kind!

Als ouder wil je je kind een veilig en warm nest geven. Maar soms krijgt je kind problemen waar je als gezin niet meer zelf uitkomt. Ik weet dat opvoeden een hele klus is. Je bent soms zo aan het worstelen en er is geen handleiding voor je kind.

Kindercoaching is een kortdurende en effectieve vorm van begeleiding. Jouw kind wordt hierdoor gestimuleerd om op eigen kracht verder te kunnen. Ik ga ervan uit dat het kind alle kwaliteiten al in zich heeft, maar tijdelijk niet weet hoe deze capaciteiten ten volle te benutten. Laten we er samen naar kijken, je zult merken dat er duurzame stappen gemaakt gaan worden!

Ik ben ervaringsdeskundige met ADHD/HSP/chronische ziekte. Met professioneel inzicht kijk ik naar de zorgen, behoeften en kwaliteiten van jouw kind en dat in een veilige omgeving. Het allerbelangrijkste vind ik dat jouw kind een eigen, unieke persoon is. Die een eigen unieke aanpak krijgt om zo diepe wortels te groeien met vallen en opstaan. Om op eigen kracht te vliegen.

Maak van AD(H)D je superkracht!

Je kind heeft AD(H)D of kenmerken ervan. En daardoor gebeurt er natuurlijk van alles…op school, thuis, bij familie. Ze lopen vast, slechte resultaten, dingen niet afmaken…of niet eens starten, dingen vergeten, weinig tot geen focus, in hun eigen wereld zitten, impulsief, alles zeggen, overal en nergens. Je merkt dat je kind moeilijk te bereiken is. Terwijl je ziet dat er van alles misgaat……

Herkenbaar? Je kan zoveel doen als ouder. Bijvoorbeeld door te gaan kijken wat WEL werkt!
We zijn snel geneigd om te gaan kijken naar het gedrag van het kind en wat er weer niet goed gaat… Hier krijgt het kind steeds meer het gevoel van falen.

UniqByou is niet alleen voor het kind maar ook voor ouders

Als kindercoach begeleid ik kinderen én hun ouders, want ouder en kind zijn verbonden. Tijdens de begeleiding krijg je tools om ook in de thuissituatie je kind te kunnen ondersteunen.

Mensen omschrijven mij als oplossingsgericht, intuïtief, energiek, empathisch en betrouwbaar. Coachen doe ik graag vanuit verbinding. Samen gaan we oplossingsgericht te werk om jouw kind een schatkist aan vaardigheden mee te geven. Meer ruimte voor jou en je kind!

Naast de ouder gesprekken als onderdeel van het kind traject is het mogelijk om extra ouder coaching te krijgen.

Volwassenen

Werk aan steeds meer rust in je hoofd en lijf.

Lees verder→

Werkwijze

Als jullie mij contacten plannen we een vrijblijvend kennismaking gesprek in. Deze vindt telefonisch of via Zoom plaats. Hierin bespreken we onze mogelijkheden.

Ik werk in de coaching onder andere met NLP, systemisch, Sandplay, Speltherapie, visualisaties, mindset, verschillende materialen en ik ben oplossingsgericht.

Als jullie besluiten dat jullie kind bij mij op de juiste plek is, nodig ik jullie uit voor een intakegesprek. Voorafgaand krijg je via de mail een intake formulier, deze gebruik ik ter voorbereiding op ons gesprek. Tijdens dit intakegesprek met jullie als ouders leer ik jullie kind kennen en maken we een plan van aanpak met elkaar. Door dit gesprek krijg ik een goed beeld van jullie hulpvraag. We kiezen hoe het begeleidingstraject eruit komt te zien. Er is volop gelegenheid om vragen te stellen.

We plannen vervolgens de sessies in. Tijdens iedere sessie werk ik 45 minuten met jullie kind. Het laatste kwartier ben je van harte welkom om aan te sluiten. Op deze manier kan ik jou als ouder ook echt handvatten geven waarmee je thuis aan de slag kunt gaan. Dit kwartier met ouder(s) is echt heel waardevol voor jou en je kind. Ik ben ervan overtuigd dat er pas echte verandering ontstaat wanneer jullie als ouder ook actief aan de slag gaan. Na 5 sessies volgt een evaluatiegesprek. Tijdens dit gesprek kijken we welke stappen er gezet zijn. Staan we waar we willen staan of is er meer nodig?

Ik geloof in de kracht van een traject. Door langere tijd samen aan de slag te gaan zal er echte verandering tot stand komen. Jouw kind krijgt bij UniqByou één-op-één begeleiding op maat. Op een manier die bij jouw kind aansluit. Deze persoonlijke begeleiding geeft je kind – én jou als ouder – handvaten voor het leven!

De kosten van een traject liggen tussen de €595,- en €913,-

Ervaringen

Lydia, ouder van een kind van 8 jaar

“Wat fijn om Jeanne te hebben gevonden om onze zoon te helpen met het vinden naar zijn eigen kracht en talent. Hoe bijzonder om te ervaren dat Jeanne direct kan vertellen hoe het hoofd van ons kind werkt, het was voor ons een aaneensluiting van aha en ja inderdaad momenten.
Ons kind staat door haar coaching weer stevig in zijn schoenen en begrijpt zichzelf een stuk beter, heel gaaf om dat te zien.
Dank hiervoor.”